Új jelszó kérése

Hírek

2009.10.12
Újra a biotextilekről...

 

Néhány fontos információ…

 

A minőségi és az ökológiai termékeknek nem kell feltétlenül drágának is lennie. Ez az igényünk különösen ebben a gazdaságilag bizonytalan helyzetben igaz.

 

Új termékekkel, rendkívüli akciókkal és kedvezőbb árakkal igyekszünk kedvébe járni meglévő és leendő vásárlóinknak.

 

Az alábbiakban összefoglaljuk az általunk forgalmazott ruhák legfontosabb jellemzőit:

 

1.      Termékeink Németországból származnak.  Itt történik az utolsó minőségi ellenőrzés is, mielőtt a termékek eljutnak a vásárlóinkhoz.

2.      A biogyapotot Indiából szállítják, melyet a Control Union a Global Organic Textil Standard alapján minősít. Ezen kívül a nyersanyagot is itt dolgozzák fel

3.      Ezenkívül kiváló minőségű gyapotot termel még Nyugat-Afrikában mintegy 6000 helyi kistermelő és a Naturland minősíti biotermékké.

4.      A gyapjú és selyem alsóruházathoz kiváló minőségű kínai selymet használunk.

5.      Ausztráliából kapjuk a legtisztább, DEMETER minősítésű gyapjút, egy merinói juhokból álló ökogazdaságból.

6.      A szabadon termő kínai bambusz az alapanyaga a viszkóz termékeknek. A mesterséges rostot egy zárt rendszerben állítják elő, alapját ez a természetesen és gyorsan növő növény képezi.

 

 

Gyapottól a kész ruháig…

 

A gyapot termesztése során nem alkalmaznak gyerekeket (nincs gyerekmunka) és szociálisan megfelelő munkakörülményeket biztosítanak. A szennyvíz, a por és zajszint tekintetében ragaszkodnak a szigorú előírásokhoz és ezt rendszeresen ellenőrzik.

A gyapot termesztése és felhasználása során, teljes mértékben kizárják a rovarirtó és más kémiai anyagok, mint pl. a lágyítószerek használatát.

A gyapot pihéjét fonallá sodorják a fonodában, melyhez különböző fajta gyapotot kevernek össze, majd a szövödében anyaggá szövik a szálakat.

A festő üzemben mindenféle mérgező anyagtól mentesen festik be a szövetet.

Ezután az anyagot hőkezeléssel finomítják, mielőtt kiszabják és ruhaneműt vagy más textilárut készítenek belőle.

 

Living Crafts termékeink ökológiailag kiváló minőségűek és rendkívül tiszták, mivel nagy figyelmet szentelnek a jó minőségű alapanyagokra és a termékek tiszta előállítására, megfelelve az adott környezetvédelmi és egészségügyi szabványoknak.

Számukra és számunkra is legfontosabbak azok a termelési folyamatok, melyek ökológiailag igazoltak és környezetkímélők. Célunk a káros környezeti hatások kiküszöbölése is.

 

Reméljük hírlevelünk felkeltette érdeklődését termékeink iránt!

 

Amennyiben további kérdése van, készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

 

Sárga Viktor

Mollys bioruha

70/3372935

info@mollys.hu